GP-finaali: Backlund voittoon, muttei Elanolla

LähiTapiola Grand Prix-sarjan finaali ratsastettiin tänä viikonloppuna Laakson ratsastusstadionilla Helsingissä. Finaali kärsi osallistujapulasta, lopulta sunnuntain toiselle kierrokselle jatkoi enää 3 ratsukkoa.

Hattel Horsen joukkuetta yhteiskuvassa sunnuntain GP-finaalin jälkeen. Sijat 1-2-3 sarjassa menivät samaan osoitteeseen Janakkalaan.

Sarjan finaali ratsastettiin tänä vuonna ensimmäistä kertaa uudella formaatilla, jossa kilpailu oli kaksipäiväinen ja kolmiratainen. Lauantaina hypättiin 140 cm:n aikaratsastus ja sunnuntaina 145 cm + 150 cm kahden kierroksen kilpailu.

Lauantain lähtijöistä mm. John Antellin Iscara del Maset sekä Sanna Backlundin Elano (Zorro H) jäivät sunnuntailta pois tiputtaen lähtijämäärän enää viiteen. Kun sitten ensimmäisellä kierroksella Ville Kulkkaan Nepton kieltäytyi alkuradasta kahdesti muurille ja Henna Kaaro tippui Doctrolta täysin epäonnistuneen hypyn jälkeen, oli toiselle kierrokselle jäljellä enää kolme ratsukkoa: Henna Kaaro – Ikon, joka voitolla olisi voinut viedä kokonaiskilpailun voiton mikäli Sanna Backlund olisi kolmas Escadalla, Sanna Backlund – Escada, jonka olisi oltava Henna Kaaroa parempi tai vähintään seuraavalla sijalla heti Hennan jälkeen, sekä Susanna Granroth – Leopoldo, jonka mahdollisuudet kokonaiskilpailussa olivat menneet jo mutta jolla oli ainoastaan 4 virhepistettä rasitteenaan ennen viimeistä kierrosta ja siten varaa jopa kolmeen pudotukseen.

Kaaro aloitti toisen kierroksen ja teki Ikonilla tarkkaa työtä: 0 virhepistettä. Seuraavana lähti Backlund Escadalla ja pudotti radan ensimmäiset kaksi estettä, jättäen kokonaiskilpailun viimeisen ratsukon ratkaistavaksi.

Toisen kierroksen viimeisenä lähti Susanna Granroth, joka Leopoldolla sai yhden pudotuksen sekä aikavirheen ja varmisti siten finaalivoittonsa ja 40 pistettä lisää itselleen, samalla ratkaisten kokonaiskilpailun voiton Sanna Backlundille Escadalla.

Lopputulokset LähiTapiola Grand Prix-sarjassa 2019:

  1. Sanna Backlund – Escada, 81 pistettä
  2. Henna Kaaro – Ikon, 77 pistettä
  3. Susanna Granroth – Leopoldo, 69 pistettä
  4. Sanna Backlund – Elano, 54 pistettä
  5. Ville Kulkas – Nepton, 52 pistettä
  6. Henna Kaaro – Doctro, 51 pistettä
  7. Emma Tallberg – Dobbelt Quidam, 50 pistettä
  8. Emma Tallberg – Arven, 38 pistettä
  9. Susanna Granroth – Baccara, 36 pistettä
  10. Elena Merivirta – Astro, 34 pistettä

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *