GP5: Kulkas jatkaa kärjessä

 

Alahärmän Powerparkissa käytyyn viidenteen LähiTapiola Grand Prix -osakilpailuun ei kärkiratsukko Ville Kulkas – Nepton (Nekton x Erdball xx) edes osallistunut, mutta muut ratsukot eivät silti onnistuneet kuromaan piste-eroa johtavaan ratsukkoon kiinni.

145-senttiseltä avauskierrokselta saatiin kolme virhepisteetöntä suoritusta, Sanna Backlund Elanolla (Numero Uno x ) sekä Escadalla (Tangelo van der Zuuthoeve x Darco) ja Emma Tallberg Dobbelt Quidamilla (Diamant de Revel x Quidam de Revel).

Voittoon ylsi lopulta 150 cm:n toisen kierroksen nollalla Backlundin Elano, kun muut sortuivat yhteen pudotukseen. Nelosista nopein olikin kakkoskierroksella puhtaan radan ratsastanut Henna Kaaro – Ikon ja Escada tuli ajan perusteella kolmanneksi.

Nelonen oli Ville Kulkkaan ratsastama ruotsalaisruuna Concept (Cassini II x Chess) ennen Tallbergin Dobbelt Quidamia. Pistesijalle 5 ratsasti myös Teresita Bremer – Caral (Casir Ask x Ralmé Z). Sarjakakkonen Henna Kaaro – Doctro lähti kisaan parhaista asetelmista, mutta molemmilta kierroksilta otetut yhdet pudotukset riittivät tänään vasta seitsemänteen sijaan.

(Luokan täydet tulokset)

Sarjan kärjessä on äärimmäisen tiukka tilanne ennen viimeistä osakilpailua Rovaniemellä:

 1. Ville Kulkas – Nepton, 52 pistettä
 2. Henna Kaaro – Doctro sekä Sanna Backlund – Escada, 51 pistettä
 3. Emma Tallberg – Dobbelt Quidam, 50 pistettä
 4. Sanna Backlund – Elano, 45 pistettä

Rovaniemeltä sarja jatkaa finaaliin Helsingissä. Tuolloin jaossa on 1,5-kertaiset pisteet.

Lopuksi vielä fun fact: Tämän vuoden GP-sarjassa on toistaiseksi joka kierroksella nähty eri voittajaratsukko. Tässä voittajat:

 • Järvenpää: Sanna Backlund – Escada
 • Korpikylä: Ville Kulkas – Nepton
 • Ypäjä: Susanna Granroth – Baccara
 • Salo: Emma Tallberg – Dobbelt Quidam
 • Powerpark: Sanna Backlund – Elano
 • Arctic Tour: ???
 • Laakso, finaali: ???

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *