GP3: Baccaralle voitto Ypäjällä

Finnderbyn livelähetyksien yhteydessä kokeiltiin kisastudiolähetyksiä. Tässä voittajahaastattelussa Susanna Granroth. (Kuva: Max Backlund)

Baccara voittoon Ypäjän nurmella

LähiTapiola Grand Prix -sarjan kolmas osakilpailu käytiin lauantaina Ypäjällä vain kuuden ratsukon kesken. Voittoon ratsasti Susanna Granroth – Baccara (Le Cou Cou x Ramos Z). Sarjan kärkeen kolmen osakilpailun jälkeen selvällä piste-erolla nousi päivän kakkonen, Ville Kulkas – Nepton (Nekton x Erdball xx).

Osallistujamäärä jäi valitettavan alhaiseksi ja syyksi tarjottiin yleisesti ensi viikon SM-kilpailuja. Vaikka jollekulle tämä saattoikin olla poisjäännin syy, on vaihtoehtoisia syitä muitakin. Kierros oli ensimmäistä kertaa korotettu tälle kaudelle, esteet olivat 145 cm + 150 cm ja kilpailu käytiin kauden käytännössä ainoalla nurmipohjalla. Siinä muutamia lisäselityksiä lähtijämäärän vähyydelle.

Näistä kuudesta lähtijästä yksikään ei selvittänyt ensimmäistä kierrosta ilman virhepisteitä, itse asiassa tulostaso oli hyvin tasainen: viisi kuudesta tuli maaliin kahdeksalla virhepisteellä. Näin kilpailu käynnistyi oikeastaan uudelleen toisella kierroksella ja siellä puhtaat radat ratsastivat ensin John Antell – Iscara del Maset (Indret del Maset x Quickfeuer van Koekshof), seuraavaksi häntä nopeammin Ville Kulkas Neptonilla ja sitten nopeammalla ajalla voittoon Susanna Granroth Baccaralla.

Sarjataulukon kärjessä nousi tällä voitolla Baccara mukaan taistoon:

  1. Ville Kulkas – Nepton, 52 pistettä
  2. Henna Kaaro – Doctro, 36 pistettä sekä Susanna Granroth – Baccara, 36 pistettä
  3. Sanna Backlund – Escada, 35 pistettä.

Seuraava osakilpailu ratsastetaan Salossa heinäkuun puolessavälissä.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *