GP2: Kulkas voittoon, Kaaro johtoon

Aarabellen poika voittoon Korpikylässä

Kauden toinen LähiTapiola Grand Prix -osakilpailu päättyi Ville Kulkkaan ja Nepton:in (Nekton x Erdball xx) voittoon tuplanollalla, nopeimpana kolmesta jotka selvittivät molemmat kierrokset 140+145 cm:n radoilla ilman virhepisteitä. Kulkkaan voittoa kirkastaa lisää se, että Nepton on oma kasvatti, jonka emällä Aarabellellä (kuvassa) Ville kilpaili kotimaan kärkisarjoissa aikanaan ennen tamman siirtymistä jalostukseen.

Toiseksi tuli myös Järvenpäässä kakkoseksi yltänyt Henna Kaaro – Doctro (Indoctro x Clinton) ennen Petra Heikkistä ja Alabama-Baliaa.

Järvenpäässä voittanut Sanna Backlundin Escada (Tangelo van de Zuuthoeve x Darco) otti toisella kierroksella yhden pudotuksen ja oli nopein nelonen, ennen Backlundin toista hevosta, Elanoa (Numero Uno), jolla myös tuli yksi pudotus toisella kierroksella.

Lauantain pääluokan kaksoisvoittanut Emma Tallberg lähti kilpailuun yhtenä suosikeista, ja olikin molemmilla hevosillaan mukana myös toisella kierroksella jonne jatkoi peräti 11 ratsukkoa ilman virhepisteitä. Dobbelt Quidam (Diamant de Revel x Quidam de Revel) sai toisella kierroksella kaksi pudotusta – tulos kuudes sija – ja Arven (Aragorn W x Epilot) otti vesiokserilla nokkiinsa ja tuli hylätyksi.

Sarjataulukon kärjessä tilanne on kahden osakilpailun jälkeen tiivis kuin tunnelma Havis Amandalla eilisen Suomen jääkiekkojoukkueen MM-voiton jälkeen. Kärkeen siirtyi kahdella kakkossijallaan Henna Kaaro – Doctro (36 p), toisena on Sanna Backlund – Escada (35 p) ja kolmantena Ville Kulkas – Nepton (34 p).

Kokonaistulokseen lasketaan kolmen osakilpailun ja finaalin pisteet. Seuraava osakilpailu ratsastetaan kesäkuun alussa Ypäjällä.

LT Future Challengessä vain kaksi tuplanollaa

LähiTapiola Future Challengen ensimmäiseltä kierrokseltä irtosi vain kolme virhepisteetöntä, joista lopulta toiseen nollaan ylsi kaksi. Näistä nopein oli Wilma Heikkinen – Elvis PS (Zidane x Wolfgang). Wilma Heikkinen on hiljattain palannut valmennusjaksolta Hollannista ja aikoo nyt jatkaa kauttaan Suomessa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *