GP 4: Savonlinna – Backlund voitti, Granroth piti johtonsa

LähiTapiola Grand Prix-sarjan neljäs osakilpailu ratsastettiin sunnuntaina Savonlinnassa, jota olivat kiusanneet koko viikon kestäneet sateet siinä määrin, että avauspäivän luokkien alkamisaikaa jouduttiin venyttämään aina iltapäivän puolelle. Hyvässä yhteishengessä järjestäjien, ratamestarin, tuomariston ja kilpailijoiden kesken siirrettiin esteitä pois kunnostuskaluston tieltä ja taas takaisin paikoilleen, ja kilpailu päästiin käymään jos ei täydellisissä olosuhteissa niin vähintäänkin hyvissä olosuhteissa jo heti ensimmäisenä kilpailupäivänä.

Avauspäivän voiton vei Hattel Ridersin Susanna Granroth ja Leopoldo (Ludwig von Bayern x Lordanos). Muista HARIlaisista sijoittuivat Roosa Rajamäki – Scapa d’Airsain neljänneksi, Granrothin Baccara kuudenneksi ja Sanna Backlundin Elano kahdeksanneksi.

Lauantain pääluokka oli paikallinen titteliluokka ”Opera Games”, joka samalla toimi karsintana sunnuntain GP:hen. Siinä HARI otti kaksoisvoiton, kun kärkisija meni taas Susanna Granrothille, tällä kertaa Baccaralla (Le Cou Cou x Ramos Z) ennen Sanna Backlundin Elanoa (Numero Uno). Leopoldo sijoittui tällä kertaa seitsemänneksi.

Sunnuntain LähiTapiola Grand Prix-luokka osoittautui vaikeaksi, sillä 16 lähtijän joukosta saatiin vain yksi nollarata ensimmäisellä kierroksella. Siitä vastasi Backlundin Elano, joka oli hyvässä vireessä koko viikonlopun. Leopoldo oli toisena mentäessä toiselle kierrokselle yhdellä pudotuksella. Toisella kierroksella tehtiin kolme nollarataa. Sanna Backlund kuittasi osakilpailuvoiton pitämällä nollansa myös toisella kierroksella, Leopoldo ja Susanna Granroth tulivat toiseksi tuloksella 4+0 ja kolmannesta nollasta vastasi Antti Linna – Voltano (Valentino x Rickmer). Hän sai kuitenkin yhden aikavirheen ja oli yhteistuloksella 12+1 vp. sijalla neljä Ville Kulkkaan – Nepton (Nekton x Erdball xx) jälkeen.

Sarjan järjestys pysyi kärjessä samana. Kun kolmen parhaan osakilpailun pisteet lasketaan yhteen, on tilanne LähiTapiola GP-sarjassa tämä:

  1. Susanna Granroth – Leopoldo, 58 pistettä
  2. Sanna Backlund – Elano, 54 pistettä
  3. Venla Keränen – Dorette B, 39 pistettä
  4. Roosa Rajamäki – Scapa d’Airsain, 36 pistettä
  5. Ville Kulkas – Nepton, 36 pistettä

Aiheesta muualla:

(Kuvat: Heidi Lammi Photography)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *