Hallikauden kooste: HIHS, Tallinna, Aino CSI **, Aino GP

171105 Equibalans GP AinoHallikausi on ehtinyt jo pitkälle – monen hevosen osalta jo tauolle asti – joten on syytä tehdä jonkinlainen kooste päätapahtumista:

Aino Mercedes-Benz Masters CSI **

Valmistavana kilpailuna seuraaviin kansainvälisiin hallikilpailuihin Tallinn Horse Show:hun ja Helsinki International Horse Show:hun toiminut Ainon kahden tähden kilpailu oli menestykseltään meille hieman laiha. Sanna Backlund oli tosin päätöspäivänä pikkulinjan finaalin kakkonen hevosella Lennox (aka. Sikais, jolla Mikael Forstén kilpaili ulkokaudella GP-sarjassa) mutta itse Grand Prix-luokassa parhaasta tuloksesta vastasi Baccara ja Susanna Granroth yhdellä pudotuksella.

Tallinn International Horse Show CSI-W

Tallinnassa Susanna Granroth sai Anatevkan hyvään tulosvireeseen ja sijoittui sunnuntaina World Cup-luokassa (Keski-Euroopan Liiga) viidenneksi. Sanna Backlund jatkoi Lennoxilla tasaisesti ja voitti näissä kilpailuissa lauantain Accumulatorissa.

Helsinki International Horse Show CSI-W *****

Tallin paras hevonen oli ehkä Baccara (Le Cou Cou x Ramos Z), joka sijoittui Susanna Granrothin kanssa kaikissa kolmessa startissaan hyville sijoille kansainvälisissä aikaluokissa. Paras sijoitus oli 2. Anatevkalla Granroth sijoittui lauantain 150 cm:n luokassa seitsemänneksi.

Sanna Backlund ja Wilhelmina (Indoctro x Bulat) onnistuivat voittamaan jo kolmatta vuotta peräkkäin perjantain 140 cm:n aikaluokan.

Aino Equibalans Grand Prix

Hallikauden sarjakilpailufinaalit huipentuivat Ainossa järjestettyyn Equibalans GP:n kahden kierroksen finaaliin estekorkeudella 140+145 cm, jossa ykköspalkinto oli peräti 7.500 euroa. 18 ratsukosta viisi eteni toiselle kierrokselle ilman virhepisteitä, joukossa sekä Sanna Backlundin Wilhelmina että Susanna Granrothin Anatevka (Ustinov x Pierrot). Wilhelmina ei kestänyt aikaratsastusta ja sai muutaman pudotuksen toisella kierroksella, mutta viimeisenä startannut Granroth piti päänsä kylmänä ja kellotti reilut 2 sekuntia paremman ajan kuin luokka johtanut Venla Keränen – Claire II. Marina Ehrnrooth ratsasti EVLI Ellingtonilla erittäin hyvän toisen kierroksen ja nousi ensimmäisen kierroksen pudotuksesta huolimatta kolmanneksi. Neljäs oli Julia Engblom – Verdi ja viides Wilma Heikkinen – Barco M.

Merkillepantavaa oli sekin, että tässä pääluokassa viiden parhaan hevosen joukossa on neljä Stal Hendrixin myymää hevosta. Vain Keräsen Claire II on muualta hankittu.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *