SM:t täydensivät Granrothin täyskäden

Kullanmurut

Senioreiden ja nuorten ratsastajien Suomen Mestaruudet menivät tänä vuonna Janakkalaan. Senioreiden mestariksi ratsasti Susanna Granroth Anatevkalla ja nuorissa ratsastajissa voittoon ylsi Wilma Heikkinen Barcolla.

Grand Prix-sarjan finaaliviikonlopun jälkeen oli selvää, kuka lähtee ennakkosuosikin taakka harteillaan SM-viikonloppuun. Voitettuaan sekä LähiTapiola Future Challenge-sarjan, LähiTapiola Grand Prix-sarjan että Volkswagen Leading Rider-autoluokan oli Susanna Granroth ykkössuosikki myös mestaruuskilpailuun senioreissa. Saatuaan johtopaikan lauantaina piti hän siitä myös kiinni koko sunnuntain, vaikkakin Hanna Tardiveau Wetrichtallaan teki kaiken voitavansa ja teki pelkkiä nollaratoja koko viikonlopun. Se ei kuitenkaan riittänyt, kun myös Anatevka (Ustinov x Pierrot) piti puomit ylhäällä.

Pronssille ratsasti Sanna Backlund – Wilhelmina (Indoctro x Bulat), jonka sunnuntain toisella kierroksella saama pudotus ei vaikuttanut tulosjärjestykseen.

Nuorissa ratsastajissa kilpailu oli yhtä tiukkaa, eikä Wilma Heikkisellä ollut enää yhteenkään pudotukseen varaa kun hän ratsasti maaliin voittajana Barcollaan (Darco x Calando IV) ennen Hanna Nordströmin Quinteraa (Quidam’s Rubin x Calypso II) ja Emma Tallbergin Dobbelt Guidam:ia (Diamant de Revel x Quidam de Revel).

Sunnuntain osakilpailun paras oli Roosa Rajamäki – Scapa d’Airsain tuloksella 8+0 vp. Heidän kokonaiskilpailunsa kannalta eilinen oli pettymys kolmella pudotuksella – neljäs sija yhteistuloksissa.

Junioreiden viimeinen osakilpailu oli sunnuntain päätösluokka. Dramatiikkaa ei puuttunut siitäkään, kun toiselle kierrokselle lähdettäessä toisena oli Tiiu Tiihonen – Spartan IM (Spender S x Cardento) joka kuitenkin tuli hylätyksi yllättävän kieltäytymisen ja ratsastajan putoamisen myötä. Näin Minttu-Maija Koivusalo – Zorlando (Numero Uno x Julio Mariner xx) nousi mitaleille ja Jenny Aarnio-Wihuri – Holde Maid nousi pronssilta hopealle. Johtopaikkansa säilytti loppuun asti Janina Kvarnström – Hyper Panda (For Pleasure x Classiker). Päätösosakilpailuluokan paras oli Jasmin Engblom – Wish of Palatina ainoalla tuplanollalla.

Janina vesihaudalla

Sunnuntai oli kylpypäivä uusille Suomen mestareille. Tässä pesuvuorossa junioreiden SM-kultamitalisti, Janina Kvarnström.

Täydet tulokset täältä.

Hevosurheilulehdessä senioreista, nuorista, junioreista.

SRL:n verkkouutinen SM-kilpailusta (lauantailta).

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *