VW Leading Rider: Granroth ja Anatevka voittoon – taas!

Susanna Granroth ja Anatevka VW-finaali-2017 kuva: Sonja Holma 8579

Susanna Granroth ja Anatevka VW-finaali-2017 kuva: Sonja Holma 8579

Grand Prix-finaaliviikonloppu jatkui tänään ulkokauden puhutuimmalla ja odotetuimmalla pääluokalla, Volkswagen Leading Rider-kilpailulla eli ns. ”autoluokalla”. Pääpalkintona voittajalle oli luvassa uusi VW Amarok ja seuraavillekin sijoille ihan mukavat palkintorahat. Tätä tavoittelemaan oli karsiutunut kauden aikana parikymmentä ratsukkoa ja näistä viisi suoritti ensimmäisen kierroksen 145 cm:n radan puhtaasti, joukossa sekä GP-sarjan voittaja Susanna Granroth, sarjan kakkonen Hanna Tardiveau kuin kokonaiskilpailun kolmonenkin, Sanna Backlund.

Vuoden takainen auton voittajaratsukkokin Julia Engblom – Verdi ilmoittautui mukaan nollien joukkoon, mutta loppujen lopuksi kovimman vastuksen voittajalle tarjosi se viides nollan tehnyt ratsukko – Janna Jensen – Bleu Lady. Voiton vei koko viikonlopun kaikissa pääluokissa loistanut Susanna Granroth, nyt hevosella Anatevka (Ustinov x Pierrot). Voitto ei ollut mikään itsestään selvä, vaan Jensenin tarjoama vastus oli vain 0,18 sekuntia hitaampi.

Kolmannelle sijalle ylsi hitaammalla tuplanollalla Julia Engblom ja Verdi, kun taas nopeimman toisen kierroksen tehnyt Sanna Backlund – Wilhelmina (Indoctro x Bulat) sai yhden pudotuksen myötä tyytyä neljänteen sijaan. Viidenneksi tuli John Antell – Osaka Hästak yhteistuloksella 8 vp. Hanna Tardiveaun kohtaloksi koitui toisella kierroksella kielto vesipystyllä, sitä seurannut yliaika ja 12 vp.

Janna Jensen ja Bleu Lady VW-finaali 2017, kuva Sonja Holma-16

JANNA JENSEN JA BLEU LADY VW-FINAALI 2017, KUVA: SONJA HOLMA-16

Lue, mitä Hevosurheilu raportoi tästä päivästä.

Ratsastajainliiton juttu autofinaalista.

YLE Areenasta löytyy kahden tunnin lähetys GP-sarjan finaalista ja autoluokasta.

Tulokset sunnuntailta.

 

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *