GP Finaalit: Granroth vei kaiken.

Baccara Laakso 2017LähiTapiola Grand Prix-sarja ratkesi tänään jo toista kertaa peräkkäin Susanna Granrothin voittoon kokonaiskilpailussa. Viime vuonna finaaliluokan voitto häneltä sentään karkasi, tällä kertaa ei päässyt näin käymään. Nopeimmalla tuplanollalla Granroth voitti Anatevkalla (Ustinov x Pierrot) finaaliluokan ja samalla koko sarjan. Hänen lisäkseen tuplanollan ratsasti luokan kakkonen, Emma Tallberg – Dolce Vita Crosby (Canturo x Lagos). Luokan kolmonen, Kullo Kender – LRK Cooper (Lord Z x Polydox), oli niinikään esteiltä virhepisteittä mutta sai molemmilla kierroksilla aikavirheitä.

Finaalin neljänneksi tuli Sanna Backlund – Wilhelmina (Indoctro x Bulat) parantaen edellisvuoden tulostaan pudotuksen verran (nyt: 4+0 vp) ja sijoitustaan yhden pykälän. Granroth oli jälleen viides, nyt hevosella Baccara (Le Cou Cou x Ramos Z), tuloksella 0+4 vp.

Grand Prix-sarjan kokonaiskilpailun vei siis nimiinsä jälleen Susanna Granroth pistemäärällä 86 p. Sarjan kakkonen oli Hanna Tardiveau pistein 72 p ja kolmas Sanna Backlund pistein 67 p.

Sama voittaja molemmissa sarjoissa – ja finaaliluokissa

Tänään tehtiin Laakson ratsastusstadionilla myös historiaa, sillä ensimmäistä kertaa LähiTapiola Grand Prix- ja LähiTapiola Future Challenge-sarjojen historiassa kuittasi sama ratsastaja ykköspalkinnot molempien sarjojen finaaliluokissa ja samalla kertaa myös kokonaiskilpailuissa. Tähän ylsi Susanna Granroth, joka aloitti kilpailupäivänsä voittamalla nuorten ratsastajien LähiTapiola Future Challenge-finaalin ori Leopoldolla (Ludvig von Bayern x Lordanos). Ratsukko oli ainoa tuplanollan suorittanut finaalissa. Kakkoseksi ratsastanut Bettiina Lahdensivu tuli lopulta sarjassa kolmanneksi ja tämän päivän kolmonen Henna Kaaro vuorostaan sarjan kakkoseksi.

Leopoldo

Junioreiden Grand Prix-sarjassa voiton vei Janina Kvarnström (finaalin 1. ja 3.) ja toiseksi tuli Teresita Bremer (finaalin 2.).

Finaaliviikonloppu Laaksolla jatkuu sunnuntaina jännittävällä ”autoluokalla”, johon on karsiutunut mukaan 21 ratsukkoa näistä yllä mainituista sarjoista. Palkintona on VW Amarok. Lauantai-illan aikana Laakson yli ovat pyyhkäisseet pääkaupunkiseutua piiskanneet rankkasateet, olosuhteet kilpailuun eivät varmasti tule olemaan parhaat mahdolliset.

Autokilpailun lähtölista

SRL:n verkkouutinen GP-finaalipäivästä

Hevosurheilulehden raportti sääntötulkinnoista

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *