Hanko: viides meni vierestä

Baccara Hangossa

Susanna Granroth ja Baccara ottivat tällä kertaa kakkostilan. Kuva: SRL / Heidi Lammi.

LähiTapiola Grand Prix: voitto Marinalle – Suski toinen

Hangon Sea Horse Week päättyi tänään aamun sateiden jälkeen erinomaisissa olosuhteissa, kun ratsastettiin LähiTapiola Grand Prix:n viides ja viimeinen osakilpailu ennen syyskuista finaalia. Susanna Granrothiin kohdistui luonnollisesti valtavat odotukset – olihan hän voittanut kaikki edeltäneet osakilpailut; kolme Anatevkalla ja yhden Baccaralla.

Andreas Bambergerin tekemällä, melko tuhdilla radalla nähtiin lopulta vain kaksi nollarataa ensimmäisellä kierroksella: Marina Ehrnroothin EVLI Luikka, joka suoritti radan helpon näköisesti, sekä Tomi Jalkasen Quirinal. Sekä Anatevka että Baccara saivat kierrokselta yhden pudotuksen ja lähtivät ensimmäisinä takaa-ajajina toiselle kierrokselle.

Anatevkalla Granroth kellotti toisen kierroksen alkuun nopean nollaradan ja asetti näin paineet nollan menneille. Painetta kasvatti Baccaralla tehty, yli kaksi sekuntia paranneltu versio samasta. Tomi Jalkasen Quirinal sai yhden pudotuksen, mutta alusta asti pidetty vauhti kannatti ja aika riitti toiseksi, ennen Anatevkaa mutta Baccaran taakse.

Näin jäi viidennen perättäisen osakilpailuvoiton ratkaisu Marina Ehrnroothin ja Luikan päätettäväksi. Valittu taktiikka oli ratsastaa ns. ”varmaa nollaa” ja tällä kertaa se todella kannatti: Luikka teki yhdeksän esteen toisen kierroksen vaivatta ilman virhepisteitä ja ratsukko jätti Baccaran kakkoseksi.

Vaikka 1.+1.+1.+1.+1. jäikin nyt saavuttamatta, on melkoisen varmaa että 1.+1.+1.+1.+2. on kaikkien aikojen komein tulossarja kotimaisessa GP-sarjassa läpi sen historian. Sarja päättyy finaaliin Laaksolla 9.-11.9.2016. Samalla ratsastetaan ns. autofinaali, johon sekä Ehrnrooth että Granroth lähtevät suursuosikkeina.

Aiheesta muualla: SRL:n verkkosivut ja Hevosurheilulehti

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *